Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü personelleri geçen aralık ayında kuş türleri için yaptıkları envanter çalışması sırasında Bursa Uluabat Gölü etrafında kuşları vuran kişileri tespit etti.

Görevlilere saldıran üç kişiden birinin birinin Mustafakemalpaşa ilçesinin Avcı Derneği Başkanı A.Ç. olduğu ortaya çıktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün rutin olarak gerçekleştirdiği "kış ortası kuş sayımı envanter sayımı" esnasında Uluabat gölü etrafında yaklaşık 20 el silah patlaması duyuldu. Bunun üzerine görev başındaki memurlar, silah sesinin geldiği bölgeye gitti.

Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre, ava yasak dönemde "kaçak av" gerçekleştirdiği tespit edilen üç kişi, ceza kesilmesine karşı çıkarak memurlara hakaret edip saldırdı.

Darp edilen bir görevli memurun yüzünün muhtelif yerlerinde yara ve kırıklar meydana geldi.

Olayı belgelemek isteyen diğer memurun ise telefonunu elinden alan üç kişi görüntüleri silerek olay yerinden uzaklaştı. Yaralı memura Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde müdahale edildi.

Memurlara saldıranlar arasında Mustafakemalpaşa Avcı Derneği Başkanı A.Ç. ile oğlunun olduğu anlaşıldı. Şikayet üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler serbest bırakıldı. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Bursa Şube Müdürlüğü itiraz etti. Bunun üzerine şüphelilerin tekrar ifadesine başvuruldu. Avcı Derneği Başkanı A.Ç. adli kontrol şartıyla salıverilirken, oğlu memurları yaralaması nedeniyle 22 Ocak'ta tutuklanıp cezaevine gönderildi.