Darbe soruşturması’ kapsamında tutuklanan gazetecilerin yargılanmasına devam edildi. 

Duruşmada savunmasını yapan şarkıcı Atilla Taş, “Ben suçsuzum ve 1 yıldır suçsuz yere hapis yatıyorum. Bir bakan diyor ki ‘tweetten yatan bir Allah’ın kulu yok.’ Ben Zeus’un kulu muyum? Ben tweetten yatıyorum. Adamların Fethullah ile fotoğrafları var. Bunlar bize televizyondan terörist diye bağırıyor” dedi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Gazeteci Murat Aksoy ve müzisyen Atilla Taş’ın aralarında bulunduğu 12 gazeteci ‘FETÖ’nün medya ayağına yönelik’ olduğu belirtilen soruşturma kapsamında tutuklanmış, çıkarıldıkları ilk duruşmada da tahliye edilmişti. Ancak bu isimler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından bu kez ‘darbe’ soruşturması başlatmış ve tahliye edilen gazeteciler tekrar tutuklanmıştı.

Bu davanın İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bugünkü duruşmasına tutuklu yargılanan 12 gazeteci ve 1 tutuksuz gazeteci katıldı.

Duruşmada savunma yapan Atilla Taş, ifadesinin başlangıcında mahkeme heyetine seslenerek, “Adalet ve hukukla ilgili yaşanan aksaklıkların müsebbibi siz değilsiniz. Hakimler ve savcıların itibarsızlıklarını söylemenin bu davaya ve ülkeye yarar getireceğini sanmıyorum. Sizler yoksanız adalet içi boş bir kavram” dedi.

‘BENİ ŞARKILARIMI DİNLEYEN ÇOCUKLAR KELEPÇELEDİ’

“En büyük güvenim kendim ve suçsuzluğuma olan inancım” diye devam eden Taş, “Benim anlayamadığım bu işlerle ne alakam olduğudur. Darbe olsaydı belki de bu mahkemeyi ve hakimleri bulamayacaktık. Bizim iddianame Nasreddin hocanın kazanı gibi doğurdu. ‘Adalet zulmün temelidir’ yazması gerekli” ifadelerini kullandı.

Taş, darbe girişimini planlayan, arkasında duranların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini belirterek, “Emin olunuz en ufak bir suçum olsaydı canıma kıyardım. Vicdanım rahat bu yüzden. Çocukken şarkılarımı dinleyen çocuklar kelepçeledi, üstüme kapı kilitledi. Bir asteğmen bana ‘senin kucağında fotoğrafım var’ dedi” ifadelerini kullandı.

Milyonlarca insanın tutukluluğuna inanmadığını kaydeden Taş, “Ben suçsuzum ve 1 yıldır suçsuz yere hapis yatıyorum. Bir bakan diyor ki ‘tweetten yatan bir Allah’ın kulu yok.’ Ben Zeus’un kulu muyum? Ben tweetten yatıyorum. Adamların Fethullah ile fotoğrafları var. Bunlar bize televizyondan terörist diye bağırıyor” dedi.

‘SUÇSUZ YATMAK DAHA İYİ’

Taş, tahliye oldukları gece gözaltına alınmaları ile ilgili, “Ben o gece siyanür verseler içerdim, ölmek istedim. Suçsuz yatmak daha iyi suçlu yatsaydım daha kötü” dedi. Taş, tahliye edildiği gece arkasından su döküldüğünü söyledi. Bank Asya hesabı olan kişilerle görüşme suçlaması ile ilgili ise, “Arkadaşlarımın hesap cüzdanlarını isteyip ‘Bank Asya hesabın varsa seninle konuşmayayım mı diyeyim” diye sordu.
Taş, iddianamede yurtdışına çıkışlarının suçlama konusu yapılması ile ilgili ise, “Ben şarkıcıyım. Kazakistan’da Amerika’da konser verdim. Tunus’ta Mısır’da klip çektim. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan bana ‘Bu sesle nasıl şarkıcı oldun’ diye sordu. ‘Burası Türkiye. Bu sesle şarkıcı da olursun. 2 tweet atıp 2 ağırlaştırılmış müebbetle de yargılanırsın’ dedim” ifadelerini kullandı.
Taş, tahliyesini talep ederken de, “Çok yattım, beni bırakın, kaçmam. Bırakırsanız gelip buraları temizlerim” diye konuştu. Taş’ın savunması sırasında salondan gülüşmeler yükseldi.