Atatürk Üniversitesi’nde, öğrencilerin kullandığı bilgisayarlardan internet Evrensel sitesine girmek isteyenler, 'Ziyaret etmekte olduğunuz web sayfası Atatürk Üniversitesi internet kullanım politikaları nedeniyle erişime kapatılmıştır' uyarısıyla karşılaşıyor.

DİHA'da yer alan habere göre, üniversite yönetiminin yandaş tutumlarıyla gündeme geldiği Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bir skandala daha imza atıldı. En son İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Okuma ve Düşünme Kulübü’nün (ODÜŞ) öncülüğünde Gazeteci İsmail Saymaz ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirmek istenen paneli; Saymaz’ı “bölücü” ilan ederek iptal eden üniversite yönetimi, şimdi ise üniversite bilgisayarlarında internet sitemize erişimi engelledi.

Sayfaya erişmek isteyen öğrenciler, “Ziyaret etmekte olduğunuz web sayfası Atatürk Üniversitesi internet kullanım politikaları nedeniyle erişime kapatılmıştır” duyurusuyla karşılaşırken, duyuruda ayrıca “Engelli siteye girilmesi halinde ise sayfa ziyaretleriniz kayıt altına alınacaktır” ifadeleriyle siteye girmek isteyen öğrenciler adeta tehdit edildi. 


"İSMAİL SAYMAZ BÖLÜCÜ, PANELE KATILMASI SAKINCALI"


Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet yürüten Okuma ve Düşünme Kulübü’nün (ODÜŞ) gazeteci İsmail Saymaz ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirmeyi planladığı panele, üniversite rektörlüğü Saymaz’ı ‘bölücü’ ve ‘sakıncalı’ niteleyerek izin verilmemişti.