Urfa'da Atatürk heykeline saldıran kişinin HDP üyesi olduğu iddiaları yalanlandı.

teyit.org'un haberine göre Urfa’nın Siverek ilçesinde Atatürk heykeline tahra ile zarar verdiği gerekçesiyle Mehmet Malbora isimli kişi gözaltına alınmıştı. 

Sosyal medyada Malbora’nın HDP üyesi olduğu iddia edilerek bir kart paylaşıldı. HDP üyesi olduğu iddia edilen Mehmet Malbora’nın isminin de “Mustafa” olarak yanlış yazıldığı ayrıca Malbora olarak paylaşılan fotoğraftaki kişinin de Atatürk heykeline saldıran kişi değil, IŞİD militanı olduğu iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün fotoğrafını yayınladığı İlhami Balı olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı’nın “Aranan Teröristler” listesini yayınladığı web sitesinde kırmızı listede yer alan İlhami Balı’nın fotoğrafını görmek mümkün.


İlhami Balı, 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitingine yapılan bombalı saldırının soruşturma dosyasında yer alan ve aranan isimlerden biri.

KİMLİK KARTI GERÇRK Mİ?

HDP Genel Merkezi Basın Birimi teyit.org’a yaptığı açıklamada hiçbir il ve ilçede üye kimlik kartları kullanılmadığını ifade etti. Böyle bir yetkinin sadece Genel Merkez’de olduğunu, il ve ilçelerin herhangi bir şekilde kart basma yetkisinin bulunmadığı belirtildi. Basın Birimi yetkilisi açıklamasına şu ifadeleri ekledi;

Fotoğrafta belirtildiği şekliyle bir üye kimliğimiz ve üye numaramız bulunmuyor. Zaten görselde kullanılan fotoğraf da IŞİD üyesi İlhami Balı’nın fotoğrafı. Herhangi bir şekilde il ve ilçe merkezlerinde üye kartı çıkarma yetkisi de bulunmamaktadır. Bu iddia ve görsel tamamen uydurma.