Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde IŞİD'ın gerçekleştirdiği, 46 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin 42'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı.

Duruşmada, Rusça ve Arapça için iki tercüman hazır bulunurken sanıklar hakkında 3 bin 342'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

41 TUTUKLU SANIK KATILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan binada görülen duruşmada 41 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmada 33 kişi de "müşteki" sıfatıyla hazır bulundu.

Saat 10.30'da başlayan duruşma, sanıkların kimlik tespiti ile başladı. Rusça ve Arapça bilen iki tercümanın da hazır bulunduğu duruşmada, sanık yakınları ile izleyiciler arasına da jandarma personeli oturtuldu.

Öte yandan duruşma salonu içi ve dışında sıkı güvenlik önlemleri alındı. Duruşma müştekilerin kimlik tespitinin yapılması ile devam ediyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 262 sayfalık iddianamede, 42'si tutuklu 4'ü firari 46 sanık yer alıyor. İddianamede 207 kişi "Müşteki" sıfatıyla bulunuyor.  İddianamede şüphelilerin "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapisleri  isteniyor.