İçişleri Bakanlığı tarafından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından sürece ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, “Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, 1. Başkan Vekili olarak yasa gereği bu görevi yürütmektedir. Ataşehir Belediye Meclisi, görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçecektir” denildi.

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

- T.C. İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi; Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici süreyle görevden uzaklaştırmıştır.

- Bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer almaktadır. “Görevden uzaklaştırma” ve “görevden alma” hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı uygulamaları vardır.

- Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, 1. Başkan Vekili olarak yasa gereği bu görevi yürütmektedir.

- Ataşehir Belediye Meclisi, görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanarak kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçecektir.

- Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlatmıştır.

 NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Anayasa'nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Battal İlgezdi ise karara ilişkin; " Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiç bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım" demişti.

(Kaynak: Evrensel)