Ankara'da 2, İstanbul'da ise 1 cinayet suçundan aranan, dün İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı.

Atalay Filiz'in poliste verdiği ifadesinde işlediği cinayetleri itiraf ettiği öğrenildi.

Atalay Filiz, emniyetteki ifadesinde Fatma Kayıkçı'yı kimliğini tespit ettiğini düşündüğü için öldürdüğünü söyledi.

Filiz, Fatma Kayıkçı'nın cinayetten bir gün önce kendisine "Atalay" diye seslendiğini cinayeti bu nedenle işlediğini anlattı.

Öte yandan polisteki ifadesinde Ankara'da işlediği cinayetleri de itiraf ettiği belirtildi. Atalay Filiz Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve onun kız arkadaşını, sevgilisi Olga'nın kaybolmasıyla ilgili kendisini sorumlu tuttukları için öldürdüğünü söyledi.

Atalay Filiz, sevgilisinin Paris'te ortadan kaybolmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını ifadesinde belirtti.

Polisteki ifadesinde tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı kimliğini deşifre ettiğini tahmin ettiği için öldürdüğünü söyleyen Atalay Filiz "Başlarda bir sorun yoktu. Kimse benim kimliğimden şüphelenmemişti. Ancak cinayetten birkaç gün önce Fatma Kayıkçı bana arkadan 'Atalay' diye seslendi. Bunu duyunca şok oldum. Ancak o an bozuntuya vermedim. Durumu geçiştirdim. Daha sonra oturduğumuz boş daireye bazen eşya koymak için girdiğinde eşyalarımı karıştırarak kimliğimi öğrenmiş olma ihtimali aklıma geldi. Beni yakalatmaması için onu ortadan kaldırmaya karar verdim"

Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgusunda Atalay Filiz'in Ankara'da işlediği cinayetleri itiraf ettiği belirtildi.

Atalay Filiz'in Ankara'da 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı kendisini cinayetle suçladıkları için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Atalay Filiz'in ifadesinde "Paris'te ortadan kaybolan sevgilim Olga'ya ne olduğunu bilmiyorum. Ancak arkadaşlarım sürekli beni suçluyorlardı. Onu benim ortadan kaldırdığımı söylüyorlardı. Bu nedenle onlara kızıp onları öldürmeye karar verdim ve yaptım" dediği belirtildi.

Cinayet büro amirliğinde sorgulanan şüpheli Atalay Filiz, sorgusunda Paris'te esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan sevgilisiyle ilgili "Ona ne oldu, gerçekten bilmiyorum" dediği belirtildi.

Öte yandan polis, Olga Seregina'nın kayboluşuyla ilgili Türkiye'de yapılan soruşturma kapsamında elde edilen verilerin İnterpol'le paylaşılacağını söyledi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Atalay Filiz, adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çelik yelek giydirilerek çıkartılan Atalay Filiz, zırhlı araca bindirildi.