Bakırköy Belediyesi, 1989 yılında açılan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı aldı.

Karar, tesisin kaçak olduğu gerekçesi alınırken kiracı konumdaki vakıf yetkilileri tepkili.

Ataköy 3-4-11. Kısım’da bulunan tesis 1989 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından inşa edildi.

Tesiste kiracı konumunda olan Bakırköy Spor Vakfı işletme için alt kiracı sözleşmesini Varanlar Turizm İnş. Ve Sosyal Tesis İşletmeciliği A.Ş. ile imzaladı.

Ancak bir süreden beri tesisin boşaltılması için belediye ile işletmeci arasında kriz yaşanıyordu. Nitekim Belediye, işletmecinin tahliyesi için karar aldı. Şirket ise bu karara karşı İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açtı ve kararı iptal ettirdi.

Tahliye işlemi yapılamayınca belediye bu kez, işyeri çalışma ruhsatını iptal etti. Ancak bu iptal kararı da İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce bozuldu.

Uygulanan mühür işlemi kaldırıldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre tahliye işlemi ve ruhsat iptali kararlarından sonuç alınamayınca Bakırköy Belediyesi 3 Kasım’da aldığı Encümen Kararı’nda tesis için yıkım kararı çıktı. Söz konusu karar ilgili birimlere gönderildi.

Vakıf yönetimi ise yıkım kararına tepkili. Tesisi alt kiracı olarak işleten Varanlar Turizm A.Ş. Avukatı Şevket Çelik "Bakırköy Spor Vakfı ve mevcut işletmeleri yap işlet devret modeli ile yapıp işleten Varanlar Grubu'nun sözleşmenin bitimine uzun bir süre var. Öte yandan tahliye davaları idare mahkemesince, işletmeciler ve vakıf lehine sonuçlandı. Buna rağmen Bakırköy Belediyesi, pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 03.00'de yıkım yapacak. Bu işlem mahkeme kararına rağmen yapılırsa hukuk çiğnenmiş olacaktır" dedi.