'Eyyvah Eyvah 3'le bir haftada yaklaşık 1.5 milyon izleyiciyi sinemalara çeken şovmen ve oyuncu Ata Demirer Gezi olayları ile ilgili, "Olayın geçtiği yerde oturduğumuz için ciddi şeyler hissettiğimi söyleyebilirim. Navigasyon duygumuz gelişti! Gazın geldiği pencereyi hesap edip öbür pencereyi açmayı öğrendim. Cihangir’de oturunca evde de olsan direnişe gitmiş oluyorsun" dedi.

Radikal'den Erkan Aktuğ'a konuşan Ata Demirer'in Radikal'de yer alan söyleşinden ilgili bazı bölümler şöyle:

Filmde TOKİ ve ‘faiz lobisi’ gibi politik espriler var. Yaftalanırım diye çekindiniz mi?

Espri bu yahu. Mizah dergilerinde de yüzlerce espri çıkıyor. Biz de mizah yükünü çekiyoruz. Kamu hizmeti bu. Bir insan olarak sokakta duyduğum seslere kayıtsız kalamıyorum. Kendimce yaptığım işin içine bunu sokmaya çalıştım. Her insanın görmek istediği şeyi görebileceği bir hale de gelmeli film.

Günümüz komedyenlerinin politik konulara çok dokunmamasını neye bağlıyorsunuz?

Bence halktan komedyenlere pek fırsat kalmıyor! Gençler çıtayı o kadar yükseğe koydular ki, komedyenler o çıtaya erişemiyor. (Gülüyor)

Gezi direnişi neler hissettirdi size?

Olayın geçtiği yerde oturduğumuz için ciddi şeyler hissettiğimi söyleyebilirim. Navigasyon duygumuz gelişti! Gazın geldiği pencereyi hesap edip öbür pencereyi açmayı öğrendim. Cihangir’de oturunca evde de olsan direnişe gitmiş oluyorsun.