Aspendos Antik Tiyatrosu’nda restorasyonda kullanılan beyaz kireç taşının tarihi dokuya uygun olmadığı, basamakların yamuk yapıldığı yönünde şikayette bulunan arkeolog Gonca Gülseven’in, ‘Bu elemana ihtiyaç bulunmamaktadır’ denilerek sürüldüğü ortaya çıktı.

ATATÜRK EVİ'NE GÖNDERİLDİ

Gülseven, restorasyonun denetiminden sorumlu ve hak edişlerini ödeyen Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nde arkeolog olarak görev yapıyordu.

Diken'de yer alan habere göre, restorasyondaki yanlışlıklara ilişkin şikayetleri nedeniyle Antalya Valiliği’nce görevden alınan Gülseven, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Evi’ne gönderildi.

'MUTFAK MERMERİ' BENZETMESİ


Türkiye’nin önemli kültürel miraslarından Aspendos Antik Kenti’ndeki tiyatronun merdivenleri Korkuteli beji rengindeki kireç taşıyla tamamlandı. Renk farklılıkları sosyal medyada ‘mutfak mermeri’ benzetmesiyle eleştirilere maruz kalsa da, uzmanlar tartışmanın merkezinin gerçekten de merdivenlerin tamamlanmasının gerekip gerekmediği yönünde olması görüşünde.

VALİLİK: 'BU ELEMANA İHTİYAÇ YOK'

Gülseven’in nisan ayında gerçekleştirilen görev değişikliğine ilişkin valiliğin yazılı emrinde ise sadece, ‘Bu elemana ihtiyaç bulunmamaktadır’ cümlesi yer aldı.

Nisan ayında yapılan bu atamayla birlikte sabah görev yerine geldiğinde odaya alınmadığı öne sürülen Gülseven’in özel eşyalarının kendisine sonradan verildiği, bir hafta boyunca yeni görev belirtilene kadar odası olmadan mesaisini doldurduğu kaydedildi.

Gonca Gülseven, yaşananları doğruladı.