Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin 9 yöneticisi ve yazarı hakkında iddianame hazırlandı.

Aralarında gazetenin yayın danışma kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın da bulunduğu 9 gazeteci “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla suçlanıyor.

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “örgüt propagandası” iddiasıyla 16 Ağustos’ta kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin 9 yöneticisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı savcı Umut Tepe tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede aralarında soruşturma kapsamında tutuklu bulunan gazetenin Yayın Yönetmeni olan Bilir Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnal Kızılkaya ile Yayın Danışma Kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın da bulunduğu 9 gazeteci “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla suçlanıyor.

İddianamede Özgür Gündem Gazetesi ise “örgüt yayını” olarak nitelendiriliyor.

Savcı iddianameyi yeni kurulan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

AVUKAT KILIÇ: SİYASİ BİR KUMPAS

Gazetenin avukatı Özcan Kılıç, iddianamenin mahkeme tarafından incelenip kabul kararı verilmeden hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi’nde yayınlanmasına dikkat çekti.

Kılıç, bu durumun davanın başından bu yana “siyasi bir kumpas” olarak kurgulandığının göstergesi olduğunu söyledi.

"Bu şekilde kamuoyuna duyurulması bir algı operasyonudur. Yasal olarak yayınlanan bir gazetenin künyesinde hukuki olarak isimleri bulunan gazetecilerin ‘yasadışı örgüt üyesi’ olarak kabul edilmesi kabul edilemez bir durumdur." dedi.

Suçlamalara da değinen Kılıç, “Bunun hiç hukuki ve maddi temeli yok” diye konuştu.

(Kaynak: Gazete Karınca)