İstanbul Bakırköy Cezaevi önünde tutulan ‘Özgürlük Nöbeti’ni Necmiye Alpay’ın komşuları devralarak, ‘Sizi gelip bu kapıdan alıp evinize, ailenize, dostlarınıza götüreceğimiz günlerin çok yakın olduğuna olan inancımız hiç olmadığı kadar güçlü’ dedi. Alpay ve Erdoğan da birer mesaj gönderdi.

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Yayın Danışma Kurulu üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ve Dil bilimci çevirmen Necmiye Alpay için başlatılan “Özgürlük Nöbeti”nin 23’ncüsü Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleşti. Bugünkü nöbeti, Erdoğan ve Alpay’ın komşuları devraldı.

Nöbette konuşan Alpay’ın komşularından Berrin Alganer, Alpay için yazdıkları ortak metni okudu. Alpay’ın Dünya Barış Günü’nü tutuklu olarak geçirdiğini ifade eden Alganer, “Tek bir mum bu karanlığı aydınlatmaya yeterlidir” dedi. Alganer mektubuna şöyle devam etti: “Şimdi siz Bakırköy Cezaevi’nin içerindesiniz, biz de kapısında ama sizi gelip bu kapıdan alıp evinize ailenize, dostlarınıza götüreceğimiz günlerin çok yakın olduğuna olan inancımız ve umudumuz hiç olmadığı kadar güçlü.” Alganer’ in mektubu ise avukatlar aracılığıyla Erdoğan ve Alpay’a ulaştırıldı.

Alganer’in ardından Birleşik Haziran Hareketi Küçükçekmece ve Bakılır Meclisi adına Çetin Nergiz konuştu. Tüm tutsaklar adına tutulan nöbeti devam ettirmeye kararlı olduklarını belirten Nergiz Cumhurbaşkanlığı ve MHP’nin ülkeyi iç savaşa sürüklediğini ifade etti. Cumhuriyet Gazetesi önünde tutulan nöbete değinen Nergiz “Aynı burada olduğu gibi devam ediyor ve yılmayacağız” diye belirtti.

ASLI ERDOĞAN VE NECMİYE ALPAY'DAN MESAJ 

Erdoğan ve Alpay da birer mesaj gönderdi. “Haberi sabah öğrendim şoktayım ama “şaşırdım” diyemem. Bu “iddianame” bugüne dek duyduğum en etikdışı, hukuk dışı, mantıkdışı! ama hepsinden öte insnalık dışı bir iddianme. Tek kelimeyle ayıp. Kaleminin tam anlamıyla formalik bir “danışma kurulu” üyesi olmayı kabul eden bir kişiye bu cezanın istenmesi Türkiye adli sicilinde bile görülmemiş bir uygulama. Kara bir leke. Uatanç duyuyorum bunu bize reva görenlere.”

Aslı Erdoğan

SEVGİLİ NÖBETÇİLER SEVGİLİ KOMŞULARIM 

Bizlere ve şu koşullarda durulabilecek en doğru yere yakın durduğunuz için hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Açık mektuplar yazım yetkililere. Umarım yayınlanır sizler de okursunuz. Çok selam ve sevgiyle.

Necmiye