CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde düzenlenen "Demokrasi Nöbeti"nde tutuklu yazar Aslı Erdoğan'ın 15 gündür hırka giyebilmek için mücadele ettiğini söyledi. 

Gerçek Gündem'in haberine göre, eyleme Yarkadaş'ın yanı sıra, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Sanatçı Ferhat Tunç, Küresel Barış Komitesi ve çok sayıda aydın da katıldı.

Eylemde, gazeteci ve yazarlara dönük baskıcı uygulamalar hakkında konuşan Barış Yarkadaş, tutuklu yazar Aslı Erdoğan'la ilgili önemli bir bilgi verdi.
CHP’li Yarkadaş, "dışarıdaki meslektaşlarımıza kelepçe vurulurken, içeridekiler ise günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor" dedi. Yarkadaş, Yazar Aslı Erdoğan’ın "hırka" giyebilmek için on beş gündür mücadele verdiğini belirtti.

CHP’li vekil şöyle konuştu:

"Dışarıdaki arkadaşlarımıza ters kelepçe vuruluyor; içerideki meslektaşlarımız ise adeta işkence görüyor. Cezaevi içinde cezaevi yaratılıyor. En temel insani ihtiyaçlar bile meslektaşlarımıza verilmiyor. Aslı Erdoğan, soğuyan havalar yüzünden bir süre önce hırka istedi.

Aslı Erdoğan’ın hırkasını içeri sokabilmek için on beş gündür mücadele veriliyor. Aslı Erdoğan’ın ihtiyaç duyduğu boyun yastığı için, tam altı kurumla günlerdir yazışma yapılıyor. İçeride haksız yere tutulan yazarlar ve gazetecilerin günlük yaşamı da git gide zorlaşıyor."