Suriye’de biri asker 2 Türkü kaçıran 3 kişinin IŞİD'e katılan Türkiye vatandaşları olduğu kesinleşti. İki Türkü kaçıran ve propaganda amaçlı videosunu yayınlayan 3 IŞİD'linin kimlikleri belirlendi. IŞİD'lilerin ikisi Diyarbakır ve Sakaryalı. 3’üncü IŞİD'linin memleketi ise gizli tutuluyor. Hasan A., Muhittin B. ve Talip A. isimli örgüt üyeleri, IŞİD'in Türklerden oluşturduğu ‘Yaşar Grubu’ içerisindeki "infaz timi"nden.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre,  IŞİD propaganda amaçlı olarak kaçırdığı Türk askeri Sefer Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak infaz edilme görüntülerini yayınladı.

Sosyal medya üzerinden IŞİD'in propaganda amaçlı yayınladığı görüntülerde IŞİD'li bir kişi ise Türkçe konuşmasında Türkiye’yi tehdit ediyor. 

Görüntülerin yayınlanmasından sonra istihbarat birimleri, IŞİD'lilerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı. Rehin tutulan askerlerin kurtarılması ve akıbetlerinin belirlenmesi için Türk istihbarat birimleri hem Suriye hem de Musul bölgesinde nokta operasyonlar yaptı. Çalışmalar aralıksız devam ederken, şu ana kadar bir sonuca ulaşılamadı.