Zaman zaman yapılan taşkınlıklar ve abartılı hareketlerle gündeme gelen ‘Asker uğurlama’ törenlerinin biri de Kadıköy’de yaşandı.

 

Saat 17:00’dan itibaren Kadıköy Kuyubaşı Eğitim Mahallesi’nde asker uğurlamak için düzenlenen eğlencede saatler 23:00 dolaylarını gösterirken gençlerle polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

 

Bir vatandaşın sokakta gençlerin yüksek sesle müzik dinlediğini şikayet etmesi üzerine çıktığı iddia edilen tartışmada olay yerine çok sayıda polis geldi.

 

PROTESTO ISLIKLARI VE KORNOLAR

Polislerin ellinin üstünde gencin kutlamasına son vermesini istemesi, ancak gençlerin bu isteğe karşı çıkıp polisle tartışmaya başlaması ardından polisler gençleri zor yoluyla dağıtmak istemedi. Bunun üzerine olay daha da büyüdü ve bütün semtin dikkatini çeker hale geldi.

 

ÇOK SAYIDA POLİS ARACI OLAY YERİNE GELDİ

Kalabalık dağılmayınca polis zor kullanarak dağıtmak istedi. Bunun üzerine grupla polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Birkaç gencin polislerin cop kullanması üzerine yaralandığı görüldü.

 

Olaylar daha fazla büyümeden bütün semti kaplayan siren sesleri eşliğinde on beşin üstünde polis aracı olay yerine gelerek durumu kontrol altına almaya çalıştı.

 

Bir süre daha polisler gençlerle tartıştıktan sonra müzik sesi kesilerek kalabalık dağıtıldı ve çevreyi saran polis araçları mahalleden ayrıldı.

 

“En büyük asker bizim asker” sloganları atan gençlere olay yerine çok fazla polisin gelmesi üzerine mahalleli de protesto amaçlı kornalarıyla destek verdi. Gerginlik herhangi bir gözaltı yaşanmadan sona erdi.

 

Gökhan Soysal / Demokrat Haber İstanbul