Medeni Yıldırım davasında başa dönüldü. Yargılamanın ilk aşamasında zanlı asker için beraat kararı veren mahkeme, etkin bir soruşturma yapılmadığını belirtip yeniden soruşturma açılmasını istedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında, 28 Haziran 2013’te Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık köyündeki kalekol protestosunda 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın asker tarafından vurularak katledilmesiyle ilgili görülen dava yeniden göreülecek.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Kasım 2016’daki son duruşmada “haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme” suçlamasıyla yargılanan er Adem Ç., beraat etmişti. Mahkeme, Yıldırım’ın ölümüne neden olan kurşunun Adem Ç’nin silahından çıkıp çıkmadığının tespit edilemediğini söylemişti.

Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, olayın özelliği, olay yeri inceleme tutanağı, ekspertiz raporları, kamera görüntüleri, mağdur ve tanık anlatımları ile diğer deliller dikkate alındığında olaya ilişkin etkin bir soruşturma yapılmadığının anlaşıldığını söyledi.

Mahkeme, soruşturmanın yeniden başlatılması için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği de “görevi kötüye kullanmak” ve “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” ile suçlanan dönemin jandarma karakol komutanı ve silah kullanma emri veren jandarma özel harekat tim komutanı hakkında verilen takipsizlik kararını da avukatların itirazı üzerine kaldırdı. (Kaynak: Sendika.org)