Sınırda devam eden TSK-IŞİD çatışmasına ilişkin olarak Habertürk TV’ye konuşan Suriye Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, IŞİD ile yaşanan çatışmanın 'IŞİD'in yaralı bir mensubunu Türkiye’ye sokmak istemesi ve askerin izin vermemesi üzerine çıktığını' iddia etti. Sputnik'e konuşan Suriye tarafındaki görgü tanıkları ise, 'IŞİD’e katılmak isteyenleri engelleyen Türk askerine ateş açıldı' dedi.

"ASKER, YARALI IŞİD MİLİTANINI TÜRKİYE’YE GEÇİRMEYİNCE PUSU KURMUŞLAR"

Suriye Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci'nin Habertürk'e yaptığı açıklama şöyle:

"Bu konuyla ilgili Türkiye tarafından söylenenlerin dışında, bize karşı taraftaki arkadaşlarımız aracılığıyla bilgiler geldi. Bu bilgilere göre, IŞİD tarafından yaralı ya da ağır hasta olan birisinin Türkiye’ye getirilmesi istenmiş. Ancak Türk askeri geçişlere izin vermemiş. Bunun üzerine IŞİD militanları, Türk askerlerine sınır hattı üzerinde pusu kurarak, devriye yapan askerlere ateş açarak oradaki askerlerimizin şehit olmasına sebep olmuşlar. Bunun üzerine Türk askeri karşı tarafta mevzilenen, IŞİD’lilerin bulunduğu Ayeşe Türkmen köyündeki insanlara Türkçe anonslarla köyü boşaltarak IŞİD mevzilerini tank ve toplarla vuruyor. Ölü ele geçirilen militan, olay yerinde yapılan müdahale sonucu öldürülen bir militan. Diğerleri ise farklı bölgelere kaçarak canlarını kurtarmış görünüyor."

'IŞİD’E KATILMAK İSTEYENLERİ ENGELLEYEN TÜRK ASKERİNE ATEŞ AÇILDI'

Suriye tarafında bulunan görgü tanıklarından Sputnik'e ulaşan iddialara göre ise çatışma şöyle başladı:

Bugün öğlen saatlerinde 15-20 kişilik IŞİD'e katılmak isteyen bir grubun, Kilis'in Erbeyli ilçesinden Suriye tarafına geçmek istemesi üzerine Türk askeri, grubun geçişini engellemek için ateş açtı. Bunun üzerine Suriye tarafında bulunan silahlı IŞİD'liler, kendilerine katılmak isteyen grubun geçişini sağlamak için, Türk askerine ateşle karşılık verdi. IŞİD'in açtığı ateş sonucu ilk belirlemelere göre 1 astsubay hayatını kaybederken, 2 uzman çavuş da yaralandı.

Çatışmaların daha çok mayınlı bölgelerde devam ettiği gözlenirken, IŞİD mensuplarının bulundukları bölgeden geriye çekildikleri belirtiliyor.