Yannis V. Yaylalı / Demokrat Haber


Kobani sınırında bekleyen yurttaşların askerler ile ilgili şikayetleri azalmadan devam ediyor. Son olarak, Suruç’a bağlı (Oylum) Perperi köyünde sınırda görevli olan askerin sınırı geçerek Kobanilileri darp ederek arabalarının camlarını kırdıkları iddia edildi.

Şikayetler üzerine gittiğimiz Suruç’a bağlı Alizer köyünde asker tarafindan darp edilmiş Kobanili Dilgeş ile konuştuk. 

Kolları yara bere içerisinde, üstü başı kan içerisinde bulduğumuz Kobanili Dilgeş yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Komutan akşam yanımıza geldi. Bizi tellerin diğer tarafina  doğru kovaladılar. IŞİD çeteleri bizim o tarafa geçtiğimizi görünce üzerimize top atışı yaptı.''

Sınır bölgesinde, bir yandan askerin, öte yandan IŞİD’in saldırısı arasında kaldıklarını, çaresizlikten ne yapacaklarını bilemediklerini anlatan Dilgeş konuşmasına şöyle devam etti:

''Bir saat kadar orada kaldıktan sonra geriye, askerin olduğu bölgeye tekrardan döndük. Döndüğümüzde, askerlerin  arabadan bir çok eşyamızı çaldığını ve arabanın camlarını kırmış olduğunu farkettik.

Komutan sınırı geçerek yanımıza tekrar geldi. Kimliklerimizi yırtarak, beni ve dört arkadaşımı çok kötü şekilde dövdü. Benim yediğim dayaktan sonra yüzümde ve kollarımda yaralar oluştu. Bir arkadaşımızın kolu kırıldı. Yaralılar hala sınırda bekliyor. Şu an susuz ve yemeksiz şekilde, Perperi (Oylum) köyünde otuzun üzerinde insan var ve yardım bekliyor.

Buradan Türk hükümetine sesleniyoruz IŞİD’in zulmüne ortak olmayın, bize yardım edin’’