Osmaniye'de Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki protestolar sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

Yüzbaşı Ali Alkan’ın 23 Ağustos’ta memleketi Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde gerginlik yaşanmıştı.

AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor’un alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi, "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki göstermişti.

Adından da sloganlar atılıp protestolar artınca, cenaze namazı hızla kıldırılarak gerilim önlenmeye çalışılmıştı.

Bu sırada yüzbaşının ağabeyi Yarbay Ahmet Alkan da kardeşinin tabutuna sarılarak, “Bunun katili kim? Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonradan savaş diyor” demişti.

‘Şehit olmak istiyorum’ açıklaması yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız’a da “Saraylarda 30 korumayla gezip zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman, oraya git” diye seslenmişti.

EMNİYET İNCELEME YAPTI

Törenden sonra İl Emniyet Müdürlüğü kamera görüntülerini incelemeye aldı. İncelemenin ardından Nail Toplu, Emir Melih Avşar ve Mehmet Asker’i Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı.

Sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Asker Adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Nail Toplu, Emir Melih Avşar tutuklandı. (Kaynak: Hürriyet)