Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt'te hayatını kaybeden Jandarma Çavuş Bahadır Aydın'ın Bursa'daki cenaze töreninde vatandaşlar tarafından protesto edildi. Bakana pet şişe ve bozuk para atan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Siirt-Pervari karayolunda PKK’lilerin yol kenarına yerleştirdiği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 8 asker için Siirt’te tören düzenlendi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Orgeneral Salih Omurtak Kışlası’nda gerçekleştirilen törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de katıldı.

Düzenlenen törenin ardından Uzman çavuş Hakan Aktürk’ün cenazesi Burdur’a, uzman erbaş Gerekli’nin cenazesi Adana’ya, uzman erbaş Barış Akın’ın cenazesi Ankara’ya, erler Ömer Erüstün’ün cenazesi Maraş’a, Bahadır Aydın’ın cenazesi Bursa’ya, Recep Beycur’un cenazesi Erzurum’a, M.Ali Barkın’ın cenazesi Şırnak’ın Silopi ilçesine ve Emre Kaan Arlı’nın cenazesi Kocaeli’ye uğurlandı.

BAŞKAN SEÇİLİNCEYE KADAR NE KADAR KAN GİDECEK?’

Hayatını kaybeden sekiz askerden Bahadır Aydın’ın Bursa’da düzenlenen cenazesine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na tepki gösterildi.

Müezzinoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olması durumunda ülkenin kaosa sürüklenmeyecğine yönelik sözlerine atıfta bulunan bir asker yakını, “Sayın Bakan, başkan seçilseydi bütün bunlar olmayacaktı değil mi? Bunu siz söylediniz. Başkan seçilinceye kadar ne kadar kan gidecek?” sözleriyle Müezzinoğlu’na tepki gösterdi.

Müezzinoğlu’na gösterilen tepki kitlenin büyük bir kesimine yayılırken, güvenlik güçleriyle cenaze katılımcıları arasında arbede çıktı. Bir kişi de bakana pet şişe fırlattı.

Bunun üzerine Bakan Müezzinoğlu, güvenlik çemberi eşliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’na sığındı.
Erzurum’da da Recep Beycur’un cenazesi töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterildi.

MÜEZZİNOĞLU NE DEMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Geçen sene 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı yerine başkan seçmiş olsaydık Türkiye bugün bu kaosu yaşamayacaktı. Bu milletin büyük millet olması işlerine gelmedi. Buna İsrail’in, Amerika’nın, Almanya’nın İngiltere’nin karşı çıkmasını anlarım da ey CHP ve MHP senin neden işine gelmiyor” demişti.