EMNİYET Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere polis memuru yetiştiren Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) eğitim gören polis adaylarına, müfredat gereği ’biber gazı’ eğitimi verildi. Eğitimlerde sırayla yüzlerine biber gazı sıkılan polis adayları, bir süre acı çekti, ardından çeşmeye koşup yüzlerini yıkadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kastamonu PMYO’nda eğitim gören polis adayları zorlu mesleki eğitimlere katılıyor. Polis mesleğinin ilk yıllarında genellikle Çevik Kuvvet’te çalışan polis adayları, buna göre eğitimler alıyor. Daha çok toplumsal olaylarla karşılaşan çevik kuvvet eğitimi alan polis adaylarına öncelikli olarak biber gazı eğitimi veriliyor.

Polis Akademisi Başkanlığı’nın müfredat programında yer alan uygulamaya göre her polis adayının en az bir kez biber gazına maruz kalmak zorunda. Meslek hayatları boyunca biber gazına maruz kaldıklarında neler yapacakları gösterilen polis adayları, vatandaşa uygulayacaklarında daha dikkatli olup, onları anlamaları için verilen eğitimde zor anlar yaşadıkları gözlendi.

Kastamonu PMYO bahçesinde gerçekleştirilen eğitimlerde sırayla biber gazı yedikten sonra zor anlar yaşayıp ilginç görüntüler oluşturan polis adayları, önce çevredeki suya koşup yüzlerini yıkıyorlar. Biber gazı nedeniyle gözleri yanıp, bir süre göremeyen polis adaylarının imdadına ise yine arkadaşları koştu.

Bazı polis adayları, “Öldüm, aaah, yanıyom” diye bağıra bağıra iyileşmeye çalıştı. (İlginç görüntüler aşağıdaki videoda.

Milliyet