Malatya İl Genel Meclisi’nin dün yapılan oturumunda önemli konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Arguvan’ın köylerinde taşımalı sistem ile Arguvan Merkez’deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 220 öğrencinin, okulda yemekhane bulunmadığı için kalorifer dairesinde yemek yiyor oluşu gündeme getirildi.

 

KALORİFER DAİRESİNDE YEMEK!
Arguvan Merkezde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki 220 öğrenci, okulda yemekhane olmadığı için kalorifer kazanının bulunduğu dairede yemek yiyor. Yemekhane yapımı için gerekli 60 bin TL’nin 20 bin TL’sini öğrenci velileri karşılarken, kalan 40 bin TL’nin temin edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran Arguvanlılar ‘Para yok’ yanıtını aldı.

 

DEVLETİN PARASI YOK
Yaşananlar, “Okulların doğalgaz dönüşüm işlerini kış aylarına bırakarak, öğrencileri soğukta titreye titreye ders yapmaya mahkum eden Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez de 220 öğrenciyi 40 bin TL yüzünden kalorifer kazanının bulunduğu dairede kömür tozu ve kömür kokuları arasında sağlıksız ve tehlikeli şartlar altında yemek yemeye mahkum etti” diye değerlendiriliyor.

 

Taşımalı sistemle Arguvan’ın köylerinden taşınan ve merkezdeki Arguvan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 220 öğrenci, 40 bin TL yüzünden ya kalorifer dairesinde ya da dışarıda yemek yiyor.

 

Çocuklarının içler acısı haline katlanamayan veliler, prefabrik yemekhane yapımı için gerekli olan 60 bin TL’nin 20 bin TL’sini aralarında karşılarken, kalan 40 bin TL’si için başvurdukları Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Para yok’ yanıtını aldılar.

 

DEVLETİN 40 BİN LİRASI YOK MU?’
Konuyu İl Genel Meclisi’nde dile getiren Arguvan’lı CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Mengüç: “Çocuklarımızın yaşadığı bu skandalı ortadan kaldırmak için devletin 40 bin TL’si yok mu?’ diye sordu. Mengüç, İl Genel Meclisi’ne konuyla ilgili olarak verdiği bilgide: ‘O okulda toplam 220 öğrencimiz eğitim görüyor. 2 yıldır bu sorun var. Bir yemekhaneleri yok.

 

Geçen yıl, sıvı yiyecek olmadığı için öğrenciler yemeklerini yine sınıflarında yiyorlardı. Ama bu sene, sıvı yiyecekler de yeniyor. Bu nedenle öğrencilerimiz, kalorifer dairesinin içerisinde kömür tozları içerisinde yemek yiyorlar. Bu konuda aileler çok büyük duyarlılık gösterdi. Gerekli olan 60 bin TL’nin 20 bin TL’sini kendileri karşıladı. Ancak 40 bin TL bulunamıyor. Devlet, bu parayı bize vermiyor. Bir an önce bu para bulunarak öğrencilerin mağduriyetine çözüm bulunmalı; bu skandal durum ortadan kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Sultan KILIÇ / Malatya