Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika emirliğinin yöneticisi Sultan bin Muhammed Kasimi’nin oğlu ve veliaht prens Şeyh Halid bin Sultan Kasimi, Londra’daki evinde ölü bulundu.

Londra’da tanınmış bir modacı olan 39 yaşındaki şeyhin ölüm nedeni bilinmiyor.

POLİS AÇIKLAMADI, THE SUN ‘SEKS PARTİSİ’ İDDİASINI YAYINLADI

Londra polisi, Şeyh Kasımi’nin Knightsbridge semtindeki evinden pazartesi günü ‘ani ölüm’ ihbarı aldıklarını, dün yapılan otopside ise ölüm nedeninin belirlenemediğini açıkladı.

Polis açıklamasında bazı testlerin sonuçlarının beklendiği belirtilirken, İngiliz bulvar gazetesi The Sun isimsiz bir kaynağa dayanarak Şeyh Halid’in ‘uyuşturucu ve grup seks partisinde öldüğünü’ iddia etti.

Gazeteye konuşan kaynak, polise bu konuda sessiz kalması talimatı verildiğini de öne sürdü.

BAE’DE ÜÇ GÜN ULUSAL YAS

Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise yas var. Ülkede üç günlük ulusal yas ilan edilirken, bayraklar da yarıya indirildi. Şeyh Halid’in babası ve 1972’den beri Şarika’nın yöneticisi olan Sultan bin Muhammed Kasimi de Instagram hesabından yaptığı açıklamada oğlunun artık ‘Allah’a emanet’ olduğu mesajı verdi.

ÜNLÜ BİR MODACIYDI

İngiltere’nin prestijli tasarım okulu St. Martins’den mimarlık ve moda tasarımı diploması olan Şeyh Halid, tasarımları Londra Moda Haftası’nda da sergilenen ünlü bir modacıydı. Son defilesi üç hafta önce yapılmıştı.

‘ATEŞ AÇMAYIN’ POLEMİĞİNDE SESİNİ YÜKSELTMİŞTİ

Şeyh Halid geçen hafta, ünlü Fransız markası Vetements ile bir tartışmaya girmişti. Vetements markasının üzerinde Arapça, Fransızca ve İngilizce olarak ‘Ateş açmayın’ yazılı t-shirtlerini eleştiren Halid, bu t-shirtleri yıllar önce kendisinin Lübnan’daki İsrail işgali sırasında gazetecilerin giymek zorunda kaldığı giysilerden esinlenerek tasarladığını söylemişti.

Şeyh Halid, “Ne yaptıklarını anlıyorum. Bu tüketimle ilgili. Ben bunu Ortadoğu’da yaşanan acı bir duruma dikkat çekmek için yapmıştım. Bunu böylesine provokatif bir şekilde kullanan Vetements’ın, bu sözlerin Araplar için ne anlama geldiğini anladığını sanmıyorum” demişti.

Şeyh Halid’in abisi Şeyh Muhammed de 20 yıl önce, 24 yaşındayken ölmüştü. Şeyh Muhammed’in ölüm sebebi, aşırı doz uyuşturucu olarak açıklanmıştı.