Almanya'da yaşayan Rıdvan Kartal, 12 Temmuz'da Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Kocatepe Mahallesi'nde aracıyla seyir halindeyken polisler tarafından "üst ve araç araması" gerekçesiyle durduruldu. Kartal ve araçta bulunan kardeşi Ahmet Kartal, arama kararının olup olmadığını sormaları üzerine polis şiddetine maruz kaldı. Şiddet nedeniyle Rıdvan Kartal'ın sağ kaşında yarılma ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri oluştu. Kartal kardeşler, götürüldükleri İskenderun Devlet Hastanesi'nde "basit yaralama" raporu aldı. 

Kartal ve kardeşi hakkında, daha sonra götürüldükleri karakolda "görevi yaptırmamak için direnme", "hakaret" ve "tehdit" suçlamalarıyla işlem yapıldı. Polisler hakkında ise "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla işlem yapıldı. Hem Kartal ailesi hem de polisler karşılıklı olarak şikayetçi oldu. 

DARP VE TERS KELEPÇE

Yaşananları Mezopotamya Ajansı'ndan Hamdullah Yağız Kesen'e anlatan Rıdvan Kartal, aracın içinde kendisiyle birlikte kardeşi ve 3,5 yaşındaki engelli çocuğunun olduğunu kaydetti. Kocatepe Mahallesi'nde seyir halindeyken motosikletli polislerce durdurulduklarını belirten Kartal, araçtan indirilerek üstlerinin arandığını ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldığını söyledi. Polislerin aracı arama istemesi üzerine pasaportunu gösterdiğini ve Almanya'dan geldiğini söylediğini ifade eden Kartal, arama kararını istemesi üzerine polislerin kendisine "Burası Almanya değil Türkiye, burada bizim borumuz öter" cevabı verdiğini kaydetti. Kartal, daha sonra polislerin kendisini ve kardeşini yere yatırarak darp ettiğini ve ters kelepçe taktıklarını söyledi.  

'SİZİ AZ DÖVMÜŞLER' 

Kartal, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: "Tüm bu olaylar 3,5 yaşındaki engelli çocuğumun gözleri önünde oldu. Çocuk ağlayarak, tüm bu olayları izledi. Hastanede, 'Ben izin belgesi istediğim için bizi bu hale getirdiler' diye bağırdım. Beni pansuman odasına alan polis, burada boğazımı sıktı. Ben de 'boğazımı sıkıyorlar' diye bağırdım. Polis, beni darp edip, hakaret etti. Karakola getirildiğimizde de polisler bize 'Siz aile terbiyesi almadınız mı? Sizi az dövmüşler' diyerek, hakaret ve tehdit ettiler. Polise ne direndik ne hakaret ettik ne de darp ettik. Sadece arama kararı istediğimiz için şiddete uğradık, tehdit edildik ve hakarete maruz kaldık."

PASAPORT KAYIP 

Kartal, polislere verdiği pasaportun da kayıp olduğunu aktararak, "Bundan kaynaklı yurtdışına çıkamıyorum. Beni ve kardeşimi darp eden polislerden şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.