Sirkeci'deki arabalı vapur kazasıyla ilgili 3 kişinin sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmasına savcı itiraz etti.

İstanbul Sirkeci'de 5 yaşındaki bir çocuğun ölümü, 1'i ağır 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan arabalı vapur kazası ile ilgili olarak gemi kaptanı dahil 3 kişi, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan 3 kişi için savcı itirazda bulundu.

'BİZİ ÖLÜME ÇAĞIRDILAR'

Sirkeci Arabalı Vapur İskelesi'nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın anne ve teyzesi yaşananları anlattı.

Oldukça bitkin olduğu gözlenen acılı anne olay anını, "İlk kuyruğa girdik. Kuyruk ilerledi. En son sıraya ben geldim. Oradaki güvenlik arkadaş dedi ki, 'gemiye binemezseniz ilerleyin, almazsa ötekine binersiniz' dedi. Ben de dedim ki 'ben binmeyeyim, gitmeyeyim o zaman. Burada bekleyim' dedim. Tam o sırada telsizine anons geldi 'araba gönderin' diye. Ben de duydum bunu. 'İki araba gönderin' diye anons geldi. Ben gittim. 'Buyurun gidebilirsiniz' dedi. Daha kapağın üzerindeydim yarım... Orada arabaya yer vardı. Oraya gidiyordum. Kapağın daha yarısındayken hareket etti gemi. Arka tekerlek boşa düşünce ben zaten hiç bir şey yapamadım. Gidemedim ileriye daha fazla" diye konuştu.