ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını Taksim Tünel'de yaptıkları eylemle protesto eden Antikapitalisler, "Ortadoğu'da özgürlük için direnen halklara yapılmış bir tehdittir" dedi. 

Kendilerini Antikapitalistler olarak tanıtan bir grup, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Taksim'de Tünel'de buluşan grup burada, Trump aleyhine slogan attı. Grup adına konuşan Nuran Yüce, 50 yıldır Doğu Kudüs'ü işgal altında tutan İsrail ordusunun işgali, dünyanın en büyük askeri gücü tarafından onaylandığını vurgulayan Yüce, 25 yıldır süren diplomatik çözüm müzakerelerinin bir günde çöpe atıldığını ifade etti.
 
'HALKLARA TEHDİTTİR'
 
İsrail'in daha önce hiçbir vatandaşının bulunmadığı işgal topraklarında nüfus yapısını değiştirmeye devam ettiğine dikkat çeken Yüce, "3 milyon Filistinlinin yaşadığı yaşadığı Doğu Kudüs ve Batı Şeria'ya yeni yerleşim yerleri kurdu, şimdiye kadar 600 bin insan yerleştirdi. Kudüs'ün İsrail'in başkenti ilan edilmesi, dünyadaki savaş ve işgal karşıtlarına, Filistin halkının dostu milyonlara, Ortadoğu'da özgürlük için direnen halklara yapılmış bir tehdittir" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı