(Demokrat Haber)

Antikapitalist Müslümanlar, ‘Diyalog ve çözüm’ sürecine yönelik bir saldırı olarak gördükleri Paris’teki 3 Kürt kadın siyasetçiye yönelik suikastları kınadı ve “Bu provokasyonun failleri ve arkasındaki güçler yetkililerce açığa çıkartılmalı ve cezalandırılmalıdır” dedi.

“Barışın yolunun kardeşlikten öte eşitlikte, çatışmada değil müzakerede olduğuna inanıyoruz” diyen Antikapitalist Müslümanlar, müzakere girişimlerini desteklediklerini ve mutabakatların sağlanacağı gerçek bir müzakere zemininin tesis edilmesini dilediklerini bildirdiler.

Antikapitalist Müslümanlar’ın açıklaması şöyle devam etti:

“Müslümanın ilk görevi barışı yaşamak ve yaşatmak olmalıyken İslami kamuoyu ve Müslüman kanaat önderleri her zamanki gibi sessizlik içinde seyirci kalmakla yetinmektedir.  Biz bu duyarsızlığın dağılmasını ve Müslüman yazar, düşünür, aydınlarımızı barışı destekleyenlerin öncüleri olarak görmek istiyoruz.  Barış umutlarını hep beraber yeşertelim.”

DAVET

Antikapitalist Müslümanlar ayrıca 20 Ocak Pazar günü Fatih’te ‘Müslümanların Kürt Sorunu’ ve ‘Ortadoğu ve Suriye’ ana başlıklarıyla düzenleyecekleri sempozyuma katılım çağrısı yaptı.

Müslümanların ‘Kürt Sorunu’ndaki  sorunlarını, sürece yaklaşımlarını ve nasıl tavır alınması gerektiği ile ilgili önemli isimlerden sunumların yapılacağı programla ilgili ayrıntılar burada:

Antikapitalist Müslümanlar'dan 'Müslümanların Kürt Sorunu'