Antikapitalis Müaslümanlar, mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki merkezine yönelik 12 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin tweetinde, derginin "Müslüman halkların değerlerini aşağılayarak" cinayete neden olduğunu savununca gelen tepkiler üzerine özür diledi.

"MÜSLÜMAN HALKLARIN DEĞERLERİNİ AŞAĞILA, CİNAYETE NEDEN OL"

Gezi eylemlerine verdiği destekle tanınan ve ‘Kapitalizmle Mücadele Derneği’ adı altında örgütlenen grubunun Twitter hesabından paylaşılan mesajda, Charlie Hebdo’da yayınlanan Muhammed peygambere ilişkin karikatüre atfen, “Müslüman halkların değerlerini aşağıla, cinayete neden ol. Biz sadece canileri eleştirelim.Sonra emperyalizm yoluyla bizlere demokrasi getir” denilmişti.

'HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIĞIMIZ DOSTLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ'

diken.com'un haberine göre, 12 kişinin yaşamını yitirdiği katliamdan Charlie Hebdo’nun sorumlu tutulduğu ve sosyal medyada büyük tepki çeken bu mesajın ardından bir açıklama yayınlayan grup, “İfade etmek istediğimiz şeyi doğru bir şekilde cümleye dökemediğimizden ötürü herkesten özür diliyoruz “dedi.

Söz konusu tweette çok talihsiz bir ifade kullanıldığı kabul edilirken, temel mesajın, ‘canice girişimler üzerinden batılı kapitalistlerin yeni katliamlar yapmasına gerekçe teşkil etmesinin de eleştirilmesinin gerekliliği’ olduğu savunuldu.

Açıklamada, “Hatalar herkes içindir. Hatadan dönebilmek de önemlidir. Hayal kırıklığına uğrattığımız tüm dostlarımızdan gerçekten özür dileriz” denildi.