Antep H Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutukluların avukatlarına verdikleri bilgiye göre, cezaevine çok sayıda gaz bombası ve gaz maskesi getirildi. Cezaevi yetkililerinin kaçamak cevaplar verdiğine dikkat çeken avukat Vedat Özkan da, ‘her an müdahale olabilir’ diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

Antep H Tipi Kapalı Cezaevi'nde 25 Eylül'den beri açlık grevinde bulunan Mübarek Aksu, Mülazım Mumyak, Şaban Şahin, Eyüp Çelik, Ali Demir ve Mehmet İpek, bugün görüştükleri avukat Vedat Özkan’a, cezaevinde bir müdahale hazırlığının olduğu iddiasını aktardı.

Özkan, görüştüğü tutukluların kendisine, "Cezaevinde yeni getirilmiş ve kapalı görüş kabininde tutulan çok miktarda gaz bombası ve gaz maskesi bulunuyor. Her an müdahale edilebilir" denildiğini belirtirken, tutukluların revire çıkarken tesadüfen bu malzemeleri gördüklerini ifade ettiklerini belirtti.

'MÜDÜRLE GÖRÜŞTÜM, AÇIKÇA 'GEREKTİĞİ TAKDİRDE MÜDAHALEDEN KAÇINMAYACAĞIZ' DEDİ"

Özkan, "Bunun üzerine ben nöbetçi ikinci müdürle görüştüm. Durumu izah ettim. Kaçamak cevaplar verdi, ama müdahale yapılamayacağına dair bir şey söylemedi. Aksine her zaman hazırlık yaptıklarını ve talimat verilmesi halinde ve gerek görülmesi halinde müdahaleden kaçınmayacaklarını açıkça belirtti. Durum vahimdir. Her an için müdahale riski vardır. İnsan yaşamı söz konusu olduğundan bu konuda müdahale edilmeksizin sorun barışçıl ve diyalogla çözülmelidir. Müdahale halinde ağır sonuçların olacağı açıktır. Bu nedenle bir müdahalenin olmaması için hukuki yolları zorlayacağız" dedi.

'TUTUKLULARDA CİDDİ KİLO KAYBI VAR, B1 YERİNE B12 VERİLİYOR'

Özkan, tutukluların durumuna ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"Ciddi kilo kaydı yaşanmaktadır. Aşırı derecede halsizlik, yürüme zorluğu, sese ve ışığa karşı duyarlılık ile diş eti kanamaları, ağız yaraları, unutkanlık ve kusma şikayetleri ciddi boyutlardadır. Ayrıca B1 vitamini yerine B12 vitamini veriliyor. Bunu üzerine cezaevi doktoruyla yaptığım görüşmede, B12 vitamini tıbbi açıdan daha faydalı olduğu için ve bakanlık talimatı olduğu için verildiği söylendi." (anf)