Antep Valisi Ali Yerlikaya, dün Antep'te yapılan IŞİD operasyonları hakkında açıklamalarda bulunduğu, 10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesinin de aranan sanığı olan IŞİD'li Mehmet Kadir Cabael'in operasyon sırasında kendini patlatmasına dair, " Kendisi bombayla ilgili ev sahiplerine bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaatta kendisini etkisiz hale getiriyor" dediği iddia edildi.

Antep Valisi Ali Yerlikaya bu iddiaları reddederek, açıklamasının başındaki "polisimi" kelimesinin kesilerek haber yapıldığını söyledi

Ali Yerlikaya şöyle dedi: "Operasyonlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Valiliğimizde düzenlediğim basın toplantısında kullandığım; 'Polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili, etraftaki ev sakinlerine, komşulara da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaatta kendisini etkisiz hale getiriyor' ifadesindeki, 'polisimiz' kelimesi, bazı medya kuruluşları tarafından kesilerek aktarılmıştır. Şehrimizde bütün güvenlik güçlerimiz, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarımız ile azim ve kararlılıkla birlik ve beraberlik içerisinde terörle mücadele ediyoruz. Zor bir imtihan sürecinden geçtiğimizin de farkındayız."