Antep Üniversitesi merkez kampüsünde asılı olan Suriye Devlet bayrağının yerine Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) bayrağı asıldı. Üniversitenin merkezi kampüs girişinden bulunan Atatürk heykeli etrafında asılı olan çok sayıda devlet bayraklarından biri olan Suriye Arap Cumhuriyeti bayrağı indirilerek yerine ÖSO bayrağı göndere çekildi. Aynı bayrak, üniversite kampüsünün ortasında bulunan meydana da asıldı. 

2011 yılında Suriye'deki iç savaşla adını duyuran ÖSO, daha sonra onlarca gruba ayrılarak kimi yerlerde El Kaide uzantılı El Nusra'ya, kimi yerlerde ise IŞİD'e biat etmişti.  

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kuvayi Milliye" gücü olarak tanımladığı ÖSO grupları, ABD, Arabistan, Türkiye, Katar gibi ülkelerin güdümünden çıkamadı. Son olarak İdlib'te varlık gösteren ÖSO'cular da büyük oranda eski ismi ile El Nusra olan Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) tarafından yok edilirken, tek yaşam alanı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) girdiği Cerablus, Ezaz, Bab ve Afrin'de varlık gösteriyor. 

Uluslararası hiç bir kabulü olmayan ÖSO'nun bayrağını devlet bayraklarının yanına asan Antep Üniversitesi, bu değişimle Beşar Esad yönetimi yerine ÖSO'yu Suriye’nin resmi temsilcisi olarak kabul etmiş oldu. 

Bayrağın değişmesinde üniversitede okuyan ÖSO sempatizanlarının üniversite yönetimine yaptığı baskının etkili olduğu iddia edildi.

Bayrağın neden değiştirildiği sorulan üniversitenin Halkla İlişkiler Müdürü soruları yanıtsız bıraktı.

Genel sekreterlik de sorulara cevap vermedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı