Antep'te Emniyet Müdürlüğü yakınlarında saat 09.30'da şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis hayatını kaybetti, 18'i polis 22 kişi yaralandı. Saldırı düzenleyen kişinin kimliği belirlendiği iddia edildi. Saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Tüm kentte hissedilen patlama sonrası olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bir polisin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilik'ten daha sonra yapılan açıklamada "İl Emniyet Müdürlüğü binasının da bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir" denildi.

Açıklamaya göre 1 polisin hayatını kaybettiği saldırıda 19'u polis 23 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralı polislerden biri daha yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi.

Sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların saldırıdan dolayı iptal edildiğini duyurdu.

SALDIRIYI IŞİD ÜYESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Antep'te bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliği belirlendi. IŞİD üyesi İsmail Güneş'in babası gözaltına alındı.

İHA'nın haberine göre; patlamanın ardından inceleme başlatan polis, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıyı düzenleyen İsmail Güneş'in evine operasyon düzenleyen polis, baba S. Güneş'i gözaltına aldı.

İsmail Güneş'in IŞİD üyesi olduğu bildirildi.

YAYIN YASAĞI

Antep'te bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından yayın yasağı getirildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yasak kararının 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"01.05.2016 Tarihinde ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 nolu cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca "yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir."