Antep'in Şahinbey ilçesi Beşyüzevler Mahallesi'nde IŞİD'e ait bir hücre evine düzenlenen operasyon sırasında, yakalanacağını anlayan bir canlı bomba üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamada 3 polis hayatını kaybederken, 4'ü polis 8 kişi de yaralandı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaralı diğer 4 kişinin Suriye uyruklu olduğunu söyledi.

Yerlikaya, operasyon düzenlenen hücre evinin IŞİD'e ait olduğunu açıkladı.

PATLAMANIN ARDINDA ÇATIŞMA

Patlamanın ardından ikinci canlı bombanın polisle çatıştığı öğrenildi. Patlamada yaralı polislerin durumu hakkında bilgi alınamazken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı yönlendirildi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Antep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini" söyledi.

İKİNCİ OPERASYON VE PATLAMA

DHA'nın haberine göre; Antep’te hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir IŞİD hücre evine daha operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen bölgede silah sesi ve patlama duyuldu.

Operasyonda canlı bombanın kendini patlattığı belirtiliyor.

Ajanslarda yer alan iddialara göre; patlamada kendini infilak ettiren IŞİD’linin Antep sorumlusu Mehmet Kadir Cabael olduğu belirlendi. IŞİD'linin öldüğü evde eşi ve iki çocuğunun ise sağ olduğu belirtildi.

VALİ: 19 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonlarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Valisi Yerlikaya, IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin, "19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi" dedi.