Antep’in Beybahçe Mahallesi’nde meydana gelen katliamın 2. yılında, patlamada hayatını kaybedenler anıldı.

Katliamın lanetlediği anma töreninde katliamda yaşamını yitirenler için patlamanın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.

20 Ağustos 2016 tarihinde Siirtli iki aile arasında gerçekleşen düğüne, akşam saatlerinde IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırı sonucu çoğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirmişti.

Katliamın 2. yılında HDP il örgütünün çağrısıyla, katliamın gerçekleştiği alanda anma töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen anmaya hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı.

‘KATLİAMI LANETLİYORUZ’

Anmada söz alan HDP İl Başkanı Müslüm Kılıç, katliamın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen tutarlı bir yargılamanın olmadığını, mahkemenin Kayseri’ye taşınmasıyla yargılamayı takip etmenin daha da zor hale geldiğini vurguladı.

Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

“Diyarbakır patlamasının failleri gün yüzüne çıkarılmadığı için Suruç yaşandı, Suruç Katliamı aydınlatılmadığı için Ankara Katliamı oldu. O da aydınlatılmadığı için Antep Katliamı yaşanmıştır. Buradan bir kez daha bu katliamları yapanları lanetliyoruz.”

‘DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Anmada söz alan aileler de sorumlular yargılanana kadar davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Patlamanın gerçekleştiği noktaya bırakılan karanfillerle anma etkinliği son buldu.

Kaynak: Evrensel