Suriye'nin IŞİD denetimindeki Carablus kentinden atılan 1 havan mermisi daha Antep'in Karkamış ilçesine atıldı.

Atılan havan mermisinin Karkamış Belediyesi'nin bahçesine düşmesi sonucu polis vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmalarını istedi.

DHA'nın haberine göre; atılan havan mermisinin ardından sınırda konuşlu birlikler Carablus'taki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı.

Belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönündeki yapılan anonsların ardından polisler ise ilçe meydanına gelerek basın mensuplarının ve vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmasını istedi.

Aracı olmayanlar için ise Kaymakamlık önüne minibüsler getirtildi.

NTV'nin haberine göre; ilçedeki kamu personeline de izin verildi. Kamuda çalışanlar 2 gün izinli sayılacak.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

NTV canlı yayınına telefonla bağlayan Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, son durumla ilgili bilgi verdi. 

Güvenlik endişesi nedeniyle bölgedeki vatandaşların birkaç günlüğüne ilçeyi terk edebileceğini duyuran Kocaaslan şunları söyledi:

"Karkamış olarak bu tür sıkıntılara alıştık. Ancak bugün öncekilerden daha farklı bir sıkıntı yaşıyoruz. Günboyu ilçemize 7 kez havan mermisi düştü. Allah'a şükür can kaybı olmadı. Ancak kendi isteğiyle bize "gitmemizi ister misiniz?" diye soranlara gitmelerini tavsiye ediyoruz. Karkamış sınıra sıfır nokta. Atılan mermiler her noktaya düşebiliyor. Vatandaşa şunu söylüyoruz; güvenli yerlerde bulunun, işi olmayan dışarı çıkmasın. Gitme imkanı olmayanlara araç ayarlıyoruz. Vatandaşlarımız birkaç günlüğüne ilçe dışına çıkılabilir."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği, Karkamış ile ilgili açıklama yaptı:

“Suriye sınırına yakın 6 mahallede bulunan vatandaşların can ve mal güvenliği için daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ayrıca kamu personelinin de 2 gün izinli sayılması daha uygun görülmüştür.”