Türkiye Antalya'da Gezi Parkı eylemine destek olmak isterken, 17 polis tarafından dövülen 3 genci konuşuyor. Antalya’daki Gezi Parkı direnişi esnasında, polisten kaçarak bir otoparka sığınan eylemciler sığındıkları garajda dakikalarca polisten tekme, tokat, cop yemiş; üç gence yönelik polis işkencesinin görüntülerini ise Çağdaş Hukukçular Derneği kamuoyuna ulaştırmıştı.

Arkeoloji öğrencileri B.Ö ve İ.A ile birlikte polisten kaçıp garaja sığınan öğrenci E.S.O, yaşadıklarını anlattı:

'KAFAMA TEKME ATILDI'

"Polisin gösterilerdeki sert tutumu yüzünden kendimizi garaja attık. Ancak kısa süre sonra çok sayıda üniformalı polis geldi. Arkadaşlarımı feci bir biçimde dövüyorlardı. Ben de o sırada cop yedim ve bir de tekme atıldı. Bizi oradan çıkarıp Emniyet'e götürdüler. Sonra doktora götürülüp rapor alındı ve tekrar Emniyet'e getirildik. Sabaha kadar Emniyet'te tutulduk. Sonra serbest kaldık. Raporlara ne yazıldı bilmiyorum. Çünkü o raporları bize vermediler."

'ŞİKAYETÇİ OLSAK DA BİR ŞEY ÇIKMAYACAK'

Birlikte garaja sığındıkları arkadaşlarından B.Ö'nün babasının polis memuru olduğunu belirten E.S.O, "Şikayetçi olmamız halinde babasının büyük sıkıntıya gireceği söylendi. Başı yanmasın diye şikayetçi olmadık. Açıkçası o kadar polisi şikayet etmeye de korkuyoruz. Ayrıca şikayetçi olsak da bir şey çıkmayacağını biliyoruz. Ankara'da Ethem Sarısülük polis kurşunuyla öldürüldü. Polis haftalar sonra mahkemeye çıkarıldı ve hemen serbest kaldı" dedi.