İzmir’de bazı ırkçı grupların Göztepe-Karşıyaka maçının ertelenmesini gerekçe göstererek 17 Mart günü düzenlenecek Newroz Mitingi’ni yaptırmama çağrısının ardından benzer bir provokasyon da Antalya’da organize ediliyor.

Sendika.Org'un haberine göre, Antalya’da 17 Mart Pazar günü saat 12.00’da Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek Newroz öncesi kentte “Gün namus günüdür. Antalya’da terörist mitingi istemiyoruz” yazılı bildiriler dağıtıldı.

BİLİDİRİDE TOPLANMA ÇAĞRISI YAPILDI

Sokakta dağıtılmayan fakat apartmanların posta kutularına bırakılan bildirilerde “Gün namus günüdür. Bize bu saatten sonra hiçbir siyasi partiden hayır yok, hiçbir sivil toplum kuruluşundan hayır yoktur. Eğer biz birleşerek bir güç oluşturmazsak yok olmamız içten bile değildir” denildi.

Newroz Mitingi’nin “Öcalan’a özgürlük” mitingi olacağını söyleyen ırkçı gruplar, saat 12.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı.

PROVOKASYONA CHP DESTEĞİ

Antalya’da dağıtılan bildirilerin altında bir de Facebook sayfasının bağlantısı yer aldı. “Antalya’da Terörist Mitingi İstemiyoruz” başlıklı etkinlik sayfasında sağcıların, solcuların, milliyetçilerin, alperenlerin, milli görüşçülerin Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak tepkisini göstermesi için çağrı yapıldı.

Facebook’ta oluşturulan etkinliğin katılımcıları arasında CHP’nin kurumsal adı da yer aldı. CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz ve CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığı da etkinliğe verdikleri desteği, katıldıklarını beyan ederek gösterdi.