Antalya Metin Çiviler Anadolu Lisesi'nde görev yapan 11 öğretmen, okul müdürü R.E. tarafından sözlü cinsel taciz, hakaret ve mobbinge maruz kaldıklarını belirterek önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, daha sonrada savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. 

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök taciz iddialarını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu;

1- Antalya Metin Çiviler Anadolu Lisesi Müdürü hakkında bu güne kadar Bakanlığınızın her hangi bir birimine yapılmış bir şikâyet var mıdır? Varsa hangi işlemler yapılmıştır?

2- Tacize ve mobbinge uğradığını iddia eden 11 öğretmenin talepleri neden görmemezlikten gelinerek soruşturma açılmasına gerek duyulmamıştır?

3- Okul müdürünün, doğum izninde olan bir öğretmene rapor aldığı için telefonla arayıp bağırdığı, bir daha rapor alması halinde gereğini yağacağım dediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın hangi yönetmelik ve uygulamasında bu durum yer almaktadır?

4- Okul Müdürünün göreve yeni başlayan bir öğretmene yönetici öğretmen ilişkisi dışında “dışarıda alkol alıp eğlenmek teklifinde bulunduğu, şiirler yazarak vakitli, vakitsiz aradığı, ahlaka aykırı tekliflerde bulunduğu” bu tekliflerinin kabul edilmemesi nedeniyle ilgili öğretmene psikolojik tacizlerde bulunduğu “iddiaları doğru mudur? Bu iddialarla İlgili Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü hangi işlemleri yapmıştır? Herhangi bir işlem yapılmadı ise nedeni nedir?

5- Okul müdürünün öğretmenlere ya Eğitim Bir Sen’e yada Türk-Eğitim-Sen sendikasına üye olmaları için baskı yaptığı, bu teklifleri kabul etmeyen öğretmenlerin ders programlarının değiştirildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bir okul müdürünün öğretmenlere kendi düşüncesine yakın bir sendikaya üye olmaları için baskı yapmasının gerekçesi nedir?

6- Öğretmenlerine yapılan taciz nedeniyle, öğretmenlerini korumak için okulda çeşitli eylemler yapan 4 öğrencinin gözaltına alınarak Kepez Sanayi Karakoluna götürülen ve nezarette bir gün kalan öğrencilerin dayak, darp ve kötü muameleye maruz kaldıkları iddiaları doğru mudur? Öğrencilerin sanayi Karakolunda kaldıkları süre içerisindeki kamera kayıtları mevcut mudur? Kayıtların incelenerek öğrencilerin dayak, darp ve kötü muameleye maruz kaldıkları iddiaları ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?