Çocukları askeri öğrenciyken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınıp tutuklanan öğrencilerin aileleri İstanbul’un ardından AKP Kayseri il binası önünde bir araya geldi.

Tutuklu olan 5 askeri öğrencinin aileleri bugün öğle saatlerinde il binasına giderek bir yetkiliyle görüşmek istedi ancak olumlu yanıt alamadılar.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, kardeşi için il binasına giden Beyza Büyüktaş, “Biz masumiyetimizi haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bize dönüş yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİZ DE ANNEYİZ…’

‘Randevunuz olmadığı için sizi kimseyle görüştüremeyiz’ denilerek geri çevrilen aileler halen AK Parti Kayseri il binası yakınlarında yetkililerden görüşme talebine olumlu yanıt vermelerini bekliyor. Çocuğu için il binasına gittiğini söyleyen Fatma Cingöz, “Diyarbakır anneleri gibi bizim de sesimizin duyulmasını istiyoruz. Biz de anneyiz” diyerek şöyle konuştu:

“AK Parti il binasına gelerek il başkanıyla görüşmek istedik ancak randevumuz olmadığını söyleyerek herhangi bir yetkiliyle görüştürmediler. İsim ve soyisimlerimizi alarak bize geri dönüş yapacaklarını söylediler.”

‘BU SÜRECİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ’

Tutuklu askeri okul öğrencisi kardeşi için sesinin duyulmasını isteyen Beyza Büyükateş ise görüşme taleplerine olumlu yanıt verilmemesine tepki gösterdi. Büyükateş şunları söyledi:

“AK Parti il binasına giderek görüşme talebimiz oldu. 3 yıldır olduğu gibi yine görüşme talebimiz kabul edilmedi. Çocuklar 3 yıldır cezaevinde. Biz çocuklarımızı devlete emanet ettik fakat devlet çocuklarımızı Silivri zindanlarına attı. Komutanların cezasını çocuklarımız çekmesin. Diyarbakır HDP il binası önünde bekleyenler annelerin yanına gitmeyi çok istedik. Fakat çekinceler oldu. Şu an Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorum ama sosyal medyada bir paylaşım yapmaya bile korkuyorum. Diyarbakır’a gitsek bizi de gözaltına alırlar mı diye çekindik. Kaş yaparken göz çıkartmak istemiyoruz. Kahrolsun hain FETÖ’cüler bizi yaktılar. Devlet, ‘Gözünüz arkada kalmasın’ demişti. Fakat 2016’dan beri Silivri Cezaevi’ne gidip geliyoruz. Artık bu sürecin bitmesini istiyoruz. Biz masumiyetimizi haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bize dönüş yapmalarını bekliyoruz. Umarım taleplerimizi dinlerler.”