Lice'de karakol yapımını protesto eden yurttaşların üzerine askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım için açılan taziyeyi aralarında DTK eş başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk'un da bulunduğu BDP'liler tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette konuşan Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım, devletin çocuklarının kanı ile beslendiğini belirterek, "Öyle bir devlettir ki oğlumu şehit ettiler, bırakmadılar ben gideyim oğlumu göreyim. Artık ne diyebilirim ki bu devlete" dedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde yeni karakol yapımına karşı gerçekleştirilen yürüyüşte askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım, dün binlerce kişinin katılımıyla Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilmişti. Ardından Male Temira Yas Evi'nde Yıldırım için taziye kuruldu.

Özgür Gündem'de yer alan habere göre, Yıldırım için kurulan taziye evine yurttaşların ziyareti devam ederken, DTK eş başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu grup, taziye evini ziyaret etti.

Taziye ziyaretinde konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, "Yapımı devam eden karakolu protesto etmek, demokratik ve insani bir hakkı gerçekleştirmek için ordaydı. Ancak askerler ateş açarak Medeni'yi öldürdü. Bu çok onurlu bir ölümdür. Medeni bütün Kürt halkın kardeşidir. Herkes bunu böyle bilmelidir. Devletin yürüttüğü siyaset yanlış bir siyasettir. Doğru bir siyaset değildir. Çünkü demokratik hakkı gerçekleştirmek için orda bulunan 18 yaşındaki bir genci öldürmüştür" dedi.

'DEVLET ÇOCUKLARIMIZIN KANI İLE BESLENİYOR'

Dualar okunduktan sonra kadınların bulunduğu bölüme geçerek yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın annesine baş sağlığında bulunan heyet, duygusal anlar yaşadı. Kısa bir konuşma yapan Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım, devletin çocuklarının kanı ile beslendiğini kaydederek, "Biz köyümüzde karakolun orda olmasını istemiyoruz. Bu devlet bizim çocuklarımızın kanı ile besleniyor. Sonuna kadar bu davanın peşinde olacağız. Öyle bir devlettir ki oğlumu şehit ettiler, bırakmadılar ben gideyim oğlumu göreyim. Artık ne diyebilirim ki bu devlete" dedi.

Taziyenin yarın akşama kadar süreceği belirtildi.