Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasına bugün Kayseri'de devam edilecek. 4'ü polis 8 sanığın yargılandığı dava nedeniyle Kayseri'de yine yoğun 'güvenlik önlemleri' alındı.

Gezi olayları sırasında geçen yıl 2 Haziran'da dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşması Kayseri Adliyesi'nde görülmeye başlandı.

Güvenlik ‘ gerekçe gösterilerek Eskişehir’den Kayseri’ye alınan dava nedeniyle kentte güvenlik önlemleri alındı. Davayı izlemek için gelenlerin otobüsleri adliyeye yakın yerde durduruldu. Adliye çevresinde yaklaşık bin polis olağanüstü güvenlik önlemi almış durumda.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, çevre illerden gelenlerle birlikte 1900 polis, 4 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve 1 helikopterin görev yaptığını söyledi.

Duruşmaya katılmak için anne Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz ve bazı yakınları Hatay'dan Kayseri'ye geldi. Ali İsmail'in fotoğrafını göğsünde taşıyan anne Emel Korkmaz, duruşma salonuna girerke "Ali İsmail'in hesabını sormaya geldim. Ali İsmail ile birlikte geldim. Acaba evlatları annelerinin elini öpebildi mi? Çocukları babam nerede diye sorduğunda ne cevap verdi. Biz 19 yaşında gencecik çocuğa kıydık, hapiste miyiz dediler, yoksa ne dediler merak ediyorum?. Katillerle yüzleşmeye Ali İsmail ile birlikte geldim. Acaba evlatları annelerinin elini öpebildi mi?" dedi.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de destek için adliyeye geldi.
Duruşmada bugün 11 tanık dinlenecek.

Duruşmada olan Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Twitter'dan bir fotoğraf paylaştı ve şöyle yazdı: Tutuksuz sanık 3 polis de salona geldi. Polis arkadaşlarının yanına sığındılar. Annem ve babamla aynı karedeler!