Ankara'da "Torba Yasa"ya karşı yürüyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimar ve Mühendisler Odası (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'ne polisin müdahalesini protesto etmek için Taksim'de eylem yapıldı.

"Saldırılarınız haklı ve meşru mücadelemizi engelleyemez"

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun düzenlediği eylemde, Ankara'da en masum demokratik taleplerini dile getirmek isteyen emekçilerin AKP'nin polis devleti saldırısına uğradıkları dile getirildi ve "Saldırılar, haklı ve meşru mücadelemizi engellemeye yetmeyecektir." denildi.

Yaklaşık 200 kişi Taksim Tramvay Durağı'ndan Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdü.

"AKP torbanı al başına çal"

Eylemciler, "Tayyip sonun mübarek olsun", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Zafer direnen emekçinin olacak", "AKP torbanı al başına çal", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları ve ıslıklar eşliğinde yürüyüşü tamamladılar.

"AKP'nin torbasını büzelim", "Torba yasa geri çekilsin", "İnsanca yaşam için Torba Yasa'ya hayır" dövizlerin dikkat çektiği eylemin sonunda Eğitim-Sen 2 nolu şube çalışanı Cem Yalçın eylemci grup adına basın açıklamasını okudu.

"AKP Torbası"nın amacının emekçinin geleceğini karartmak, emeğini sömürmek ve kaderlerini patronların iki dudağı arasından çıkacak söze bağlamak olduğunu söyleyen Yalçın, "AKP iktidarda kalacağına inandıkça saldırganlaşıyor ve kazanılmış haklarımıza pervasızca saldırıyor." diye konuştu.

AKP'yi Tunus, Mısır ve Yunanistan'daki veya bu topraklardaki emekçilerin mücadele tarihine bakmaya çağıran Yalçın, "Biz emekçiler, bugün yaşanan saldırıyı kınıyor, torba yasa geri çekilinceye kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz." dedi.