Ankara'da şehirlerarası 3 yolcu otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan saldırgan Adnan Bilecen “adam öldürmeye teşebbüs” ve “kamu görevlisine, görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından tutuklandı.

Dün akşam Ankara çevre yolunda Diyarbakır, Van ve Kars seferleri yapan otobüslere pompalı tüfekle ateş açan ve 8 kişiyi yaralayan saldırgan, ardından polisle girdiği silahlı çatışma sonrası yakalanmıştı.

Adnan Bilecen adlı saldırgan, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi.

Zanlı, “adam öldürmeye teşebbüs” ve “kamu görevlisine, görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Adnan Bilecen’in tutuklanmasına karar verdi.

Zanlı Adnan. Bilecen'in “mala zarar verme, kasten yaralama, cinsel saldırı, başkasına ait kimlik kullanma” ve daha birçok farklı suçlardan toplam 24 kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, saldırıda 7 kişinin çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandığı, kaçan saldırganın Gölbaşı civarında yakalandığı belirtilmişti.