Ankara'da Altındağ ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Hayvan Çiftliği ve hayvan kesim alanında, iki ayrı çiftlik evinde bulunan komşular arasında “Hayvan dışkısının döküldüğü alan” tartışması üzerine kavga çıktı.

Kırıkkaleli aile tarafından yapılan silahlı saldırıda, Mardinli Boztaş ailesinden 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

Ağır yaralanan Ferit Boztaş ve Feyyaz Boztaş, kaldırıldıkları Ankara Hastanesi’nde ameliyata alındı. Diğer yaralılar Tuncer Boztaş ve Halis Boztaş da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ayrıca saldırının yaşandığı alanda hayvan almaya gelen yurttaşların da yaralandığı belirtildi.

SALDIRGANLARA KORUMA

Olayla ilgili ajansımıza konuşan aile fertlerinden Ferhat Boztaş, Kırıkkaleli ailenin bulunduğu çiftlik evi ile kendi evlerinin arasındaki boş arsaya “hayvan dışkısı” atılması üzerine kavganın çıktığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Boztaş, karşı tarafın küfür ve hakaretlerle kendilerine saldırdıklarını, tehdit ettiklerini belirterek, “En az 150 kişi üzerimize saldırdı. Karşımızda duran 4 kişi üzerimize silahlarla ateş yağdırdı. 4 abim ağır yaralandı. Adamlar zaten kin dolu, Kürtleri bir kaşık suda boğsa, rahat etmezler” ifadelerini kullandı.

Boztaş, ailesinden 4 kişi yaralanmasına rağmen saldırgan ailenin koruma altına alındığını söyledi.

YARALI YAKINLARINA SALDIRI

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yakınlarını beklerken hastanede bulunan bekçilerin kendilerine “Dağılın buradan” diyerek müdahalede bulunduğunu aktaran Boztaş, daha sonra saldırıya maruz kaldıklarını dile getirdi.

Bekçilerle yaşanan gerginliğin ardından hastane önüne gelen polislerin de kendilerine müdahale ettiğini anlatan Boztaş, “Ağabeyim hastanenin önünde oturuyordu, bekçiler önce abime ‘kalk buradan’ dediler. Daha sonra abim kalkmayınca saldırdılar. Biz de ağabeyimi korumak için kavgaya dahil olduk. Polisler gelince, sorgusuz sualsiz biber gazı ve coplarla bize saldırdılar. Vücudumda hala darp izleri var. Daha sonra abimle beraber birçok kişiyi gözaltına aldılar” diye konuştu.

KÖYE GİRİŞLER ENGELLENDİ

Görgü tanıklarından Aydın Yıldız, olayın ardından Kürt ailenin yakınlarının köyün girişinde jandarma tarafından engellendiğini, köye girişlerine izin verilmediğini söyledi.