Gezi Parkı'na destek amacıyla Ankara'da yapılan eylemlerin Kızılay ve Kuğulu Park'tan sonra simge noktası haline gelen Kenndy Caddesi'ndeki göstericilere geceleyin de polis saldırısı oldu.

Ankara’da protestocular akşam saatlerinde Tunalı Hilmi ve Kuğulu Park’ta toplandı. Çadırları polis tarafından toplanan Kuğulu Park’taki eylemciler kilim ve battaniyeleri ile gece boyunca oturdu. Gece Kuğulu Park’ta da tıpkı Gezi Parkı’nda olduğu gibi kadınlar elele tutuşup zincir oluşturdu.

Saatler 23.50 gösterirken binlerce kişi her gece olduğu gibi Kenndy Caddesi’ne geldi. Önceki gecelerden farklı olarak eylemcilerin Atatürk Bulvarı’na çıkıp, sokak lambalarına vurarak ses çıkarmalarına müsade etmeden Kenndy Caddesi’nin başına 2 TOMA, 3 Akrep yaklaşık 80 çevik ekibi geldi.

Saat 00.05 sularında TOMA’ların önüne bir genç kadın geçerek saldırıyı önlemek istedi. Çevik kuvvet direnişçi kadını çekerek, grubun üzerine ilerlemeye başladı. İlk saldırı TOMA’larla ve tazyikli su ile yapıldı. Grup ara sokaklara ve Tunalı Hilmi Caddesi tarafına doğru çekildi. Polis saldırısı tazyikli su, ses bombası ve gaz bombası ile sürdü. Ara sokaklarda da direnişçiler Akrep ile kovalandı. Yaklaşık 10-15 dakika sonra polis, Kenndy Caddesi’ndeki ilk bekleme yerine geri döndü.

İKİNCİ MÜDAHALE

Bu arada direnişçiler ara sokaklarda yeniden toplandı. Ancak çevik kuvvet ara sokaklara yeniden girip göstericilere gaz ve ses bombası ile saldırarak Kenndy Caddesi’ne girmelerine izin vermedi.

Ara sokaklardaki saldırılar sorasında birçok kişi gözaltına alındı. Bestakar Sokak, Tunali Hilmi Caddesi, Tunus Caddesi başta olmak üzere tüm sokaklara giren polisin 30’a yakın direnişçiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

"DÜNYA MEDYASA ANKARA'YA" KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

Bu arada, Ankara'da Başbakan'ın düzenleyeceği mitingten önce estirilen polis terörü medyada neredeyse hiç yer bulmayınca Twitter'dan başlatılan "#WorldMediaGoToAnkara" (Dünya Medyası Ankara'ya) kampanyası büyük destek gördü ve dünyada en fazla paylaşılanlar listesine girdi. (Radikal, soLportal)