Gezi protestolarının 1. yıl dönümüne İstanbul'da 25 bin polis ve 50 TOMA ile hazırlanan Emniyet, Ankara'da ise 10 bin polisle kenti ablukaya alacak.

Ankara Dayanışması, Gezi Parkı direnişinin yıldönümü dolayısıyla yarın İstanbul Taksim ile eş zamanlı olarak saat 19.00’da Kızılay Meydanı’nda olacak. Pazar günü de, eylemler sırasında Ethem Sarısülük’ün öldürüldüğü Güvenpark’a yürünecek. Ankara Emniyet Müdürlüğü ise, gerçekleştirilecek eylemler için yoğun güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda,Kızılay ve çevresinde yaklaşık on bin polis görev yapacak. Polisler özellikle, Başbakanlık’ın da bulunduğu bakanlıklar bölgesini abluka altına alacak. Başbakanlık çevresinde ve Atatürk Bulvarı üzerinde akrep araçları ve TOMA’lar da hazır bulunacak. Ayrıca, bir polis helikopteri de gün boyu gözetleme yapacak.

Bu arada, Ankara Dayanışması'nın Kızılay'da dile getireceği taleplerden bazıları şöyle:

''Taşeron çalıştırmanın sonlandırılması. Soma Katliamı’nın faillerinin açığa çıkartılması, sorumlularının istifa etmesi ve cezalandırılması. Okmeydanı faillerinin açığa çıkartılması. AKP iktidarı tarafından örgütlenen Alevi düşmanlığına son verilmesi.'' (Taraf)