Cumhuriyet'in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Birinci Meclis önünde "Cumhuriyet yürüyüşü" yapılıyor. Ankara Valiliği, Meclis önünde gösteri yapılmasına izin vermeyeceğini duyurmuştu, ancak binlerce kişi burada toplandı.

 

Anıtkabir’e yürüyüş yapılmasına izin vermeyen polis, Cumhuriyet Caddesi'ni kapattı, yürüyüşe izin vermedi.

 

Kalabalığa katılmak isteyen bir grup, Cumhuriyet Bulvarı'ndan alana giriş yapmak istedi. Polis gruba izin vermeyince, polis ve grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekipleri, gruba biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Yürüyüşe katılanlar da polise sopa ve pet şişeyle karşılık verdi. Alandakiler, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

 

Bir süre meydana giremeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, basına yaptığı açıklamada hükümeti eleştirdi ve kutlamaların Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığını söyledi.

 

Kent girişinde araçları durduran güvenlik güçleri, çeşitli kontroller yaptı. Ekipler, araçlardaki vatandaşlara nüfus cüzdanlarını sordu. Aralarında İstanbul, Manisa, Yalova ve Balıkesir’in de bulunduğu birçok kentten yürüyüşe katılmak isteyen bazı gruplara izin verilmediği iddia edilmişti.