Ankara Dayanışması, Kayseri'de bugün görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etmek için Kızılay Güvenpark'ta, Ethem Sarısülük'ün polis kurşunuyla öldürüldüğü yerde toplandı. Yapılan basın açıklamasının ardından polis eylemcilere saldırdı, 13 kişi gözaltına alındı.

"KORKACAKSIN, TİTREYECEKSİN, YIKILACAKSIN ADİ HÜKÜMET"

“Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek” pankartı taşıyan Ankaralılar, Ali İsmail Korkmaz'ın hesabını sorma ve mücadelesini sürdürme sözü verdi.

Yapılan basın açıklamasında AKP’nin katilleri koruyan yargılama sürecinin şaşırtıcı olmadığı söylendi ve “Emri ben verdim” diyen Tayyip Erdoğan’ın azmettirici olduğu belirtildi.

Dün Meclis’te hırsızların, bugün ise Kayseri’de katillerin aklandığının belirtildiği açıklamada, “Söz bitmiştir. Bugüne kadar hep söyledik, şimdi de söylüyoruz: Biz bu mahkemelerden adalet beklemiyoruz. Adaletin teminatı mahkemeler değil, halkların mücadelesidir” denildi.

Açıklama Ali İsmail Korkmaz’ın sözleri “Korkacaksın, titreyeceksin, yıkılacaksın adi hükümet” cümlesi ile sonlandırıldı.



POLİS SALDIRDI

Basın açıklamasının sonlanmasının ardından Halkevleri üyeleri polisin kapattığı ve abluka altına aldığı Güvenpark’a doğru harekete geçti. Polisin engeliyle karşılaşan eylemcilere saldırı gecikmedi. Çevik kuvvetin biber gazıyla başlattığı saldırı TOMA’nın tazyikli sulu saldırısıyla devam etti. Kitle ise saldırıya karşı GMK Bulvarı’na çıkarak yolu kesti.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis barikatının önünde bir süre devam eden saldırının ardından gözaltı talimatı geldi. Çevik kuvvet Güvenpark ve YKM çevresinde çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına almaya başladı.

Avukatlardan 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Saldırının ardından Demirtepe yönüne doğru çekilen kitlenin bir kısmı yola barikat kurdu ancak barikat da TOMA ile dağıtıldı. Direniş, saat 19 sularında son buldu.

BHH'DEN SAKARYA'DA BASIN AÇIKLAMASI

Birleşik Haziran Hareketi ise saat 18.30’da Sakarya Caddesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylem, açıklamanın yapılmasından sonra son buldu.