DİSK, KESK, TMMOB VE TTB tarafından düzenlenen ’Tüm Temel Haklarımız için insanca yaşamı savunuyoruz, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz’ mitingine 25 bin kişi katıldı.

Mitingte HES’ler ve kadına şiddet de protesto edildi. Farklı sivil toplum kuruluşlarından binlerce kişi renkli görüntülere imza attı.

Miting için bu sabah saatlerinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar, Ankara Gar’ında toplandı.

Katılımcılar pankartlar açıp, çeşitli sloganlar atarak saat 11.00’de Gar’dan mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı’na yürüyüşe geçti.

Miting alanı çevresinde barikat kuran polis ekipleri, kontrol noktalarında mitinge katılanları tek tek arayarak alana aldı. Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı mitinge, öğrencilerden, kadınlara, memurlardan işçilere, derneklerden siyasi partilere, çevrecilerden köylülere kadar çok farklı kesimlerden katılımların olması dikkat çekti.

KADINA ŞİDDETE VE HES’LERE HAYIR 

Mitinge katılan çevreciler ’HES’lere’ hayır’, ’Karadeniz direniyor’ pankartları açarken, Kadınlar da kadına şiddete tepki olarak siyah tabut taşıdı.

Şiddet gören kadınların fotoğraflarını da taşıyan grup, kadına yönelik şiddetin biran önce durdurulmasını istedi.

Bu arada Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ne bağlı Kürecik Köyü Çarşak Tepesi’ne kurulması planlanan NATO Füze Savunma Sistemi de protesto edildi. Mitinge katılan Kürecik Köyü sakinleri, ’Kalkana değil eğitime bütçe’, ’İsrail’e kalkan olmak istemiyoruz’ ile ’Füze kalkanı istemiyoruz’ pankartları açtı.

Barış İnisiyatifleri de "Barışalım Yeter" dedi...

Mitinge katılan bazı gruplar da Kürtçe pankartlar açarak, Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.