Konya’daki ırkçı katliama karşı İstanbul Tünel Meydanı’nda düzenlenen eylemin ardından, Kasımpaşa’nın ara sokaklarına giren kitleye saldıran faşistler gazetecileri darp etti, telefonlarını gasp etmek istedi. Ankara'da da Konya'daki katliamı protesto edenlere "Katil devlet hesap verecek" sloganını gerekçe gösteren polis, defalarca saldırdı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Konya’da ırkçı saldırı sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı, Taksim Tünel Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamanın ardından HDP’li gençler “Katil devlet hesap verecek” sloganları Şişhane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Meydan’dan Kasımpaşa’ya doğru yürüyüşünü sürdüren gençlere, Kasımpaşa’da 30 kişilik bir grup sopa ve taşlarla saldırdı.

Saldırıda birçok genç yanı sıra Ajansımız Muhabiri Mehmet Enes Sezgin, Rojin Altay, Sendika Org muhabiri Derya Saadet, Ceylan Bulut, Özgür Gelecekten Taylan Öztaş ve Fersude’den Hayri Tunç yaralandı.

ANKARA’DA POLİS SALDIRISI

Ankara'da ise katliamı protesto edenlere "Katil devlet hesap verecek" sloganını bahane eden polis, defalarca saldırdı. Toplanma yeri olan Çankaya Belediyesi'nin önünü ablukaya alan Ankara polisi, kitleyi önce BES Ankara Şube önüne, sonra KESK Genel Merkezi'ne ardından da HDP Ankara İl Örgütü önüne sürdü. Polis, en son HDP Ankara İl Örgütü önünde de eylemcilere biber gazıyla saldırdı.

Çankaya Belediyesi önünü ablukaya alan Ankara polisi, eylem için gelenleri önce Büro Emekçiler Sendikası Ankara Şubesi önüne sürdü. BES önünde toplananlara da polisin saldırmasının ardından eylemciler KESK Genel Merkezi önüne geçti. KESK Genel Merkezi önünde slogan atılmasını bahane eden Ankara polisi, eylemcileri buradan da biber gazı ve kalkanlarla sürdü.

KESK önünde de saldırıya uğrayan eylemciler, HDP Ankara İl Örgütü önüne geçti. Meşrutiyet Caddesi üzerinde Konya’da yaşanan katliamı Ankaralılara anlatan ve sloganlar atanlara polis bir kez daha saldırdı.

Meşrutiyet Caddesi’ndeki polis saldırısının ardından HDP İl Binası önünde toplanıldı. Polis yine burada da “Katil devlet hesap verecek” sloganını gerekçe göstererek toplanan kalabalığa biber gazı ve kalkanlarla saldırdı.

HDP Ankara İl Örgütü önünde saldırıya uğrayanların bir kısmı Konur Sokak’a çıkarak alkış ve sloganlarla polis şiddetini ve katliamı protesto etti.